ДАНИЦА ПРВА НА СПбГУ ОЛИМПИЈАДИ

Даница Гелмановски, ученица 4/2 , освојила је ПРВО место на Санктпетербуршкој олимпијади из руског језика, где је показала изузетан ниво знања.
Честитамо Даници и желимо јој много успеха у даљим такмичењима ❤️🍀

Милан Мирчић, ученик 4/1, је за свој рад, добио награду Светске Организације за Интелектуалну Својину (WIPO) Браво !

Милан Мирчић, ученик 4/1, је за свој рад, “Систем вештачке интелигенције за бихевиорално-психолошку анализу” добио награду Светске Организације за Интелектуалну Својину (WIPO) у категорији ученичких иновација. Награда му је уручена на прослави 103. годишњице Завода за Интелектуалну Својину, 15. новембра 2023. године. Милане, честитамо !

ДА СЕ ПОХВАЛИМО УПИСОМ НАШИХ МАТУРАНАТА НА ФАКУЛТЕТЕ У ШКОЛСКОЈ 2022-23 ГОДИНИ


Од укупно 154 матураната који су дипломирали у јуну 2023, факултете је уписало њих 140 ( 91%).
Од 140 ученика који су се уписали на факултет, њих 95 је уписало државни факултет на буџету (66%), 29 је уписало државни факултет на
самофинансирању (20%) и 16 ученика је уписало приватне факултете (11%).
Матуранти су уписали следеће факултете: Машински факултет, Грађевински, Електротехнички, Математички факултет, Медицински факултет, Учитељски факултет, ДИФ, Правни, Филолошки, Економски, ФОН, Технолошко’металуршки, ПМФ, Филозофски, Саобраћајни факултет,
Архитектуру, Факултет безбедности, Технички факултет у Новом Саду,
Факултет политичких наука, Војну академију, Вишу струковну медицинску школу, Вишу струковну електротехничку школу и Политехничку академију.
БРАВО за наше ђаке и професоре Гимназије ❤️

ОБАВЕШТЕЊЕ – Нова школска година


Нова школска година почиње у петак, 1. септембра 2023. године.
Настава се одвија непосредно, у школи према следећем распореду:
Ученици првог и трећег разреда похађају наставу у првој смени, од 7 и 50h а ученици другог и четвртог разреда у послеподневној смени од 14,05h.
Пријем првака у школском дворишту Гимназије у 7 и 30h.
Добро нам дошли ! ❤️🍀

👉 ГИМНАЗИЈАЛЦИ У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ СРБИЈЕ БРАВО 💪

👉 ГИМНАЗИЈАЛЦИ У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ СРБИЈЕ
БРАВО 💪
Ученици наше школе, Сара Анђелковић, Урош Крсмановић, Илија Вилотијевић из 4-6 и Јован Матовић из 3-1. пласирали су се у финале такмичења Најбоља технолошка иновација у Србији – „Средњошколске иновативне идеје“ (републички ниво такмичења)!
Честитамо ! ❤️


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ ПОЛАЖУ МАТЕМАТИКУ ЗА УПИС У ОДЕЉЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКУ

  • Полагање је у суботу, 20.05.2023.године у термину од 10-12 часова
  • Долазак ученика је  у 9 и 15 часова

Ученици морају да имају:

  • Ђачку књижицу са фотографијом
  • прибор за рад: лењир, троугао, угломер, шестар, оловка – хемијска, оловка – графитна, гумица и калкулатори са основним рачунским операцијама.

• Примери калкулатора коjи су дозвољени за коришћење приказани су у наставку дописа. Не може се користити калкулатор на мобилном телефону. Мобилни телефони су забрањени.

👉 БРОНЗАНА МЕДАЉА ЗА МИЛАНА


На XXIX Међународној конференцији младих научника, наш ученик 3/1, Милан Мирчић, освојио је бронзану медаљу из области информатике радом “Систем вештачке интелигенције за бихејвиорално-п
Браво, Милане! ❤️

1 2 3 20