Специјализовано одељење за ученике са посебним способностима за спорт

Одељење ученика са посебним способностима за спорт треба да омогући унапређење квалитета образовања и васпитања ученика-спортиста и будућих студената високошколских установа, а посебно оних које школују будуће тренере у области спорта и рекреације и наставнике физичког васпитања.

Захваљујући компетенцијама стеченим током гимназијског школовања, будући
студенти располагаће знањима и вештинама неопходним за студије било ког профила. Ученици се на овај начин посебно припремају за студије на факултетима спорта и физичког васпитања, укључујући и факултете који припадају универзитетима Војске Србије и Полиције Републике Србије.

Предност образовања у овим специјализованим одељењима је у томе што је број ученика ограничен на 20, што омогућава ефикаснији рад на часовима, а применом савремених технологија ученицима ће бити омогућено да прате наставу на даљину када су на клупским или репрезентативним припремама и такмичењима током школске године. 

У плану наставе и учења специјализованих одељења за ученике са посебним
способностима за спорт, прецизиран је број теоријских часова и часова вежби који ће бити прилагођени тренажном процесу ученика, у сарадњи са клубом у коме ученик тренира.

Ученик спортског одељења не полаже додатни пријемни испит, већ прилаже
потврду да је регистровани спортиста у неком од Гранских спортских савеза
Србије (фудбалски савез Србије, кошаркашки, одбојкашки, рукометни, атлетски, пливачки, карате, џудо, рвачки, стрељачки, тениски, ватерполо, веслачки, бициклистички итд.).

Услов за упис у одељење за ученике са спосебним способностима за спорт, јесте оверена пријава из  Гранског  спортског савеза. Образац потврде за оверу можете преузети у секретаријату Гимназије Младеновац. Оверен образац доставити секретаријату школе најкасније до 08.06.2024. године .

Предаја свих докумената за упис у одељење за ученике са посебним способностима за спорт биће организована 01 – 02. јула 2024. године у просторијама школе.

Који предмети се уче, са колико часова недељно и годишње, можете погледати у програму за спортски смер гимназије: План образовања